همه آنچه درباره پروژه استارلینک میدانیم؛
اینترنت ماهوارهای تا چند ماه دیگر به ایران میرسد
ایسنا/البرز یک کارشناس حوزه فناوری با اشاره به اینکه ایجاد محدودیت در اینترنت ماهوارهای شرکت اسپیسایکس امکانپذیر نیست، گفت: اینترنت استارلینک یا اینترنت ماهوارهای خیلی سریعتر از آنچه فکر میکنیم در ایران در دسترس خواهد بود و تا چند ماه آینده در آسمان ایران ظاهر میشود.
امید رهبر در گفت و گو با ایسنا، درباره پروژه استارلینک که در ایران به عنوان اینترنت ماهوارهای شناخته میشود، گفت: استارلینک، پروژه اینترنت فضایی «ایلان ماسک» بنیان گذار شرکت «اسپیس ایکس» است. خدمات استارلینک ابتدا در سال گذشته در آمریکای شمالی ارائه شد و به افراد این امکان را داد تا از شبکه پرسرعتی که از صورت فلکی ماهوارهای اسپیس ایکس ارسال میشد استفاده کنند. بیش از ۱۰۰۰ ماهواره استارلینک در حال حاضر در مدار هستند و طرحی در دست است که طی چند سال آینده دهها هزار ماهواره دیگر نیز به آنها اضافه شود.
درآمد اینترنت ماهوارهای صرف استقرار انسان در مریخ میشود
رهبر با بیان اینکه استارلینک یک پروژه خصوصی است، گفت: اما آقای ماسک که اخیراً بهعنوان ثروتمندترین فرد جهان شناخته شد، اعلام کرده که با دستیابی به رشد پایدار سوددهی، میتواند عمومی شود. هر ثروتی که از این راه تولید شود میتواند به سرمایهگذاری در رویای جاهطلبانه او یعنی استقرار انسان در مریخ به کار گرفته شود.
وی در ادامه افزود: ایلان ماسک و اسپیسایکس امیدوارند که فناوری استارلینک در پر کردن شکاف اتصال به اینترنت، بین مناطق روستایی و شهری کارآمد باشد. ماهوارههای استارلینک سیگنال اینترنت را مستقیماً به یک گیتوی یا کامپیوتر کاربر ارسال میکنند. این یعنی زیرساخت بسیاری کمتری برای دریافت سیگنال اینترنت در خانههای روستایی مورد نیاز است. علاوه بر این، اسپیسایکس میگوید که اینترنت استارلینک، سریعتر و با تأخیرکمتر از اینترنتهای ماهوارهای کنونی ارائه خواهد شد.
این کارشناس حوزه فناوری در خصوص اینکه تأخیر در اینترنت استارلینک کمتر از سایر اینترنتهای ماهوارهای است، توضیح داد: تاخیر مدت زمانی است که برای ارسال دادهها از یک نقطه به نقطه دیگه لازم است. هنگامی که ماهوارهها از زمین دور هستند، تأخیر زیاد است در نتیجه عملکرد ضعیفی برای فعالیتهایی مثل تماسهای تصویری یا بازیهای آنلاین وجود دارد اما ماهوارههای استارلینک ۷۰ تا ۱۰۰ برابر از ماهوارههای مخابراتی متداول بهزمین نزدیکتر هستند و به همین دلیل اینترنت استارلینک با تأخیر کمتری مواجه خواهد بود.
همه تجهیزات مورد نیاز برای دریافت اینترنت استارلینک
چرا دنیا بی صبرانه منتظر اینترنت استارلینک است؟
رهبر در ادامه با بیان اینکه اینترنت ماهوارهای پدیدهی جدیدی نیست و همین حالا نیز شرکتهایی وجود دارند که خدمات اینترنت ماهوارهای ارائه میدهند گفت: بزرگترین ارائهدهندههای اینترنت ماهوارهای درحالحاضر دو شرکت ویاست (ViaSat) و هیوزنت (HughesNet) هستند. جالب است بدانید هر دو این شرکتها برای اولینبار در سال ۲۰۱۲ سرویس اینترنت ماهوارهای خود را ارائه دادند و هیوزنت یک میلیون و ۳۰۰ هزار مشترک در آمریکا دارد.